Κλιματική αλλαγή

Παρατηρήσαμε την αλλαγή του καιρού και προβληματιστήκαμε για τα αίτια . Ήρθε η Άνοιξη και ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί, μία κρύο , μία ζέστη. Πλημμύρες στην Καρδίτσα, ζεστός χειμώνας, περάσαμε καυτό Καλοκαίρι , πολλές πυρκαγιές, είναι μερικά αίτια που ανέφεραν τα παιδιά. Τι είναι όμως το περιβάλλον; Οι απαντήσεις των παιδιών δημιούργησαν το ιστόγραμμα.

istogrammo περιβαλλον

Τι κλίμα της γης αλλάζει , με την υπερθέρμανση του πλανήτη που διαμορφώνει το ανάγλυφο της. Αίτια, η κατανάλωση του ορυκτού πλούτου της γης , το φαινόμενο του θερμοκηπίου ( εκπομπές CO2), η γεωργία, η αποψίλωση των δασών, η βιομηχανία με τα απόβλητά της. Όλα οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος και στα ακραία καιρικά φαινόμενα .

Διαβάσαμε το μικρό βιβλίο του περιβάλλοντος όπου αναφέρονται τρόποι προστασίας της γης. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον με καλές συνήθειες. Ζωγράφισαν σε ατομικό φύλλο εργασίας μία καλή συνήθεια που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Παρακολούθησαν βίντεο με τα αίτια που προκαλούν την κλιματική αλλαγή της γης.

mikro bi
Τα παιδιά αφού παρακολούθησαν το βίντεο που αναφέρει τα αίτια της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις στον πλανήτη γη, ζωγράφισαν ένα αίτιο και μία επίπτωση.

Δημιούργησαν μία αφίσα κολλάζ για την κλιματική αλλαγή και τις φιλικές συμπεριφορές προς το περιβάλλον.

IMG 20240404 122519
Hisilicon Balong